Striae

Striae, of groeistrepen zoals het ook wel genoemd wordt, kunnen ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. 
Het onderhuidse bindweefsel bestaat uit stevige vezels (de collageenvezels) die een klein stukje kunnen uitrekken, maar niet veel. Als de huid teveel oprekt scheuren ze. De bovenste laag van de huid is heel elastisch, die scheurt niet en groeit gewoon mee. Maar de huid in de striae gaat er wel anders uit zien: het wordt wat gladder, dunner, uitgerekt, en het heeft in het begin een rozerode of paarse kleur. 

Alhoewel men zegt dat het alleen voor zou komen bij dikke mensen is dit uiteraard een fabel. Het komt ook voor bij onder andere

  • sporters die intensief trainen
  • jongeren die een groeispurt hebben gehad
  • mensen met een genetische aanleg voor striae
  • mensen met het syndroom van Cushing en
  • zwangere dames

Hoewel striae niet pijnlijk zijn, is het iets waar veel mensen zich onzeker over voelen…

Het is mogelijk om striae een heel stuk minder opvallend te maken met behulp van een tattoo. Je hebt hierbij twee opties:

  1. een decoratieve tattoo die je over je striae heen laat zetten
  2. een medische tattoo waarmee je de striae camoufleert


Het is wel verstandig om te wachten totdat de huid helemaal genezen is.
De striemen moeten dus wit en rustig zijn en niet rood en geïrriteerd. 

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gratis en vrijblijvend intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor camouflage.

Kleurtest

Om de kleur te bepalen doen we eerst een kleurtest. De kosten hiervoor zijn € 50,- welke na de laatste behandeling kunnen worden verrekend. Om de juiste kleur te bepalen meng ik diverse kleuren. Ik breng met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. Ik streef er naar de kleur te mengen die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Daarna camoufleer ik met inkt in het betreffende gebied waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Hiermee benader ik zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid. Na circa 10-12 weken bekijken we het resultaat en beslissen we of we het gehele gebied behandelen.

Behandeling

Over het algemeen zijn 2-3 behandelingen nodig en de kleurtest. Ik streef ernaar dat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je van mij duidelijke instructies en ook een brochure mee naar huis zodat je dit thuis nog eens rustig kan nalezen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

__________________________________________________________________________________________________________________

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een behandeling?
Klik dan HIER, voor een brochure.

.

Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen.