Striae

Striae, of groeistrepen zoals het ook wel genoemd wordt, kunnen ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. 
Het onderhuidse bindweefsel bestaat uit stevige vezels (de collageenvezels) die een klein stukje kunnen uitrekken, maar niet veel. Als de huid teveel oprekt scheuren ze. De bovenste laag van de huid is heel elastisch, die scheurt niet en groeit gewoon mee. Maar de huid in de striae gaat er wel anders uit zien: het wordt wat gladder, dunner, uitgerekt, en het heeft in het begin een rozerode of paarse kleur. 

Alhoewel men zegt dat het alleen voor zou komen bij dikke mensen is dit uiteraard een fabel. Het komt ook voor bij onder andere

  • sporters die intensief trainen
  • jongeren die een groeispurt hebben gehad
  • mensen met een genetische aanleg voor striae
  • mensen met het syndroom van Cushing en
  • zwangere dames

Hoewel striae niet pijnlijk zijn, is het iets waar veel mensen zich onzeker over voelen…

Het is mogelijk om striae een heel stuk minder opvallend te maken met behulp van een tattoo. Je hebt hierbij twee opties:

  1. een decoratieve tattoo die je over je striae heen laat zetten
  2. een medische tattoo waarmee je de striae camoufleert

Het is wel verstandig om te wachten totdat de huid helemaal genezen is.
De striemen moeten dus wit en rustig zijn en niet rood en geïrriteerd. 

Wat kun je verwachten van een medische tattoo?

Tijdens het gratis en vrijblijvend intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor Dermatografie, zoals een medische tatoeage ook wel genoemd wordt. Om de kleur te bepalen breng ik met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. Ik streef er naar de kleur te mengen die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Daarna camoufleer ik met inkt in het betreffende gebied waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Hiermee benader ik zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid.

Behandeling

Over het algemeen zijn twee behandelingen nodig. Bij de tweede behandeling worden kleuren en inkt eventueel bijgesteld zodat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je van mij duidelijke instructies en ook een handige brochure mee naar huis zodat je thuis de instructies nog eens rustig kan nalezen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

Neem contact op om een afspraak in te plannen.