Striae camouflage

Striae camouflage?
Laten we eerst kijken wat Striae, of groeistrepen nou eigenlijk is. Striae kunnen ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. 
Het onderhuidse bindweefsel bestaat uit stevige vezels (de collageenvezels) die een klein stukje kunnen uitrekken, maar niet veel. Als de huid teveel oprekt scheuren ze. De bovenste laag van de huid is heel elastisch, die scheurt niet en groeit gewoon mee. Maar de huid in de striae gaat er wel anders uit zien: het wordt wat gladder, dunner, uitgerekt, en het heeft in het begin een rozerode of paarse kleur. 

Alhoewel men zegt dat het alleen voor zou komen bij dikke mensen is dit uiteraard een fabel. Het komt ook voor bij onder andere

  • sporters die intensief trainen
  • jongeren die een groeispurt hebben gehad
  • mensen met een genetische aanleg voor striae
  • mensen met het syndroom van Cushing en
  • zwangere dames

Hoewel striae niet pijnlijk zijn, is het iets waar veel mensen zich onzeker over voelen…

Het is mogelijk om striae een heel stuk minder opvallend te maken met behulp van een tattoo. Je hebt hierbij twee opties:

  1. een decoratieve tattoo die je over je striae heen laat zetten
  2. een medische tattoo waarmee je de striae camoufleert


Het is wel noodzakelijk om te wachten totdat de huid helemaal genezen is.
De striemen moeten dus wit en rustig zijn en niet rood en geïrriteerd. 

Wat kun je verwachten?

Tijdens het intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor striae camouflage.

Kleurtest

Om de kleur te bepalen doen we als eerste een kleurtest, bij voorkeur op een niet opvallende plek. Om de juiste kleur te bepalen meng ik diverse
kleuren pigment. Ik streef er vanzelfsprekend naar om de kleur te mengen die zoveel mogelijk lijkt op de natuurlijke kleur van de omliggende huid. Ik breng met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan en documenteer de kleuren die ik gebruik. 
Als ik de juiste kleur heb verkregen dan kunnen we beginnen met een klein stukje te tatoeëren van het gebied waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Hiermee benader ik zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid. Na circa 12 weken bekijken we het resultaat en beslissen we of we het gehele gebied met striae camouflage behandelen. De kosten voor de kleurtest is € 50,-.

Let op!

Ondanks de mooie resultaten die verkregen kunnen worden, wil ik ook graag het volgende opmerken:
Ondanks de uiterste precisie die ik toepas tijdens de kleurmenging, reageert elke huid anders. Zeker de huid van striae is grillig en zeer delicaat. Mocht het resultaat niet helemaal naar wens zijn, dan zal het kleurverschil niet zomaar verdwijnen. Daarom werk ik altijd zeer voorzichtig; eerder te licht dan te donker. Ik ben graag eerlijk over resultaten zodat je weet waar je aan toe bent. Vandaar dat we eerst een onopvallende test doen op een plek die jij aangeeft.

Behandeling

Over het algemeen zijn 2-3 behandelingen nodig en de kleurtest. Ik streef ernaar dat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je van mij duidelijke instructies en ook een brochure mee naar huis zodat je dit thuis nog eens rustig kan nalezen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

__________________________________________________________________________________________________________________

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een behandeling?
Klik dan HIER, voor een brochure.

.

Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen.