Littekens

Een litteken heeft niet meer dezelfde consistentie als een onbeschadigd stuk huid. Doordat er een enorme hoeveelheid bindweefsel gevormd werd bij de heling van de wond, wordt het litteken stug en moeilijker te tatoeëren. 
Zolang een litteken niet volledig genezen is, is het geen goed idee om hierover te tatoeëren. Niet alleen zal het litteken een stuk pijnlijker zijn om getatoeëerd te worden (het is immers nog steeds een ongenezen onderhuidse wond), het zal ook veel lastiger zijn om met dit litteken te werken.

Een litteken kan bedekt worden met een decoratieve traditionele tattoo. Maar een ongepigmenteerd litteken kan ook subtiel worden ‘ingekleurd’ door middel van een tatoeage. Door gebruik te maken van de juiste kleuren en 3D effect zal het kleurverschil met de omliggende huid minder zichtbaar worden.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gratis en vrijblijvend intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor Dermatografie, zoals een medische tatoeage ook wel genoemd wordt. Er worden foto’s gemaakt. Om de kleur te bepalen breng ik met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. Ik streef er naar een kleur te vinden die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Daarna tatoeëer ik een beetje inkt in het betreffende gebied. Dit is een allergie- en kleurtest.

De volgende afspraak is na minimaal 6 weken. Pas na deze periode is goed te zien of de kleur goed is en of de kleurstof eventueel een allergische reactie geeft.

Behandeling

Als één behandeling niet volstaat dan volgt een tweede behandeling. Hier worden kleuren en inkt eventueel bijgesteld zodat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je duidelijke en eenvoudige instructies mee naar huis in de vorm van een folder. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

Neem contact op om een afspraak in te plannen.