Littekens

Een litteken heeft niet meer dezelfde consistentie als een onbeschadigd stuk huid. Doordat er een grote hoeveelheid bindweefsel gevormd werd bij de heling van de wond, wordt het litteken stug en moeilijker te tatoeëren. 
Zolang een litteken niet volledig genezen is, is het geen goed idee om hierover te tatoeëren. Niet alleen zal het litteken een stuk pijnlijker zijn om getatoeëerd te worden (het is immers nog steeds een ongenezen onderhuidse wond), het zal ook veel lastiger zijn om met dit litteken te werken.

Een litteken kan bedekt worden met een decoratieve traditionele tattoo. Maar een ongepigmenteerd (licht) litteken kan ook subtiel worden ‘ingekleurd’ door middel van een speciale tatoeagetechniek. Door gebruik te maken van de juiste kleuren en 3D effect zal het kleurverschil met de omliggende huid minder zichtbaar worden.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gratis en vrijblijvend intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor Dermatografie, zoals een medische tatoeage ook wel genoemd wordt. Om de kleur te bepalen breng ik met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. Ik streef er naar de kleur te mengen die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Daarna camoufleer ik met inkt met een speciale techniek in het betreffende gebied waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Hiermee benader ik zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid.

Behandeling

Als één behandeling niet volstaat dan volgt een tweede behandeling. Hier worden kleuren en inkt eventueel bijgesteld zodat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je van mij duidelijke instructies en ook een handige brochure mee naar huis zodat je thuis de instructies nog eens rustig kan nalezen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

Neem contact op om een afspraak in te plannen.