Litteken

Een litteken moet genezen zijn voor we kunnen behandelen

Een litteken heeft niet meer dezelfde consistentie als een onbeschadigd stuk huid. Doordat er een grote hoeveelheid bindweefsel gevormd werd bij de heling van de wond, wordt het litteken stug en moeilijker te tatoeëren. 
Zolang een litteken niet volledig genezen is, is het geen goed idee om hier overheen te tatoeëren. Niet alleen zal het litteken een stuk pijnlijker zijn om getatoeëerd te worden (het is immers nog steeds een ongenezen onderhuidse wond), maar het zal ook veel lastiger zijn om met dit litteken te werken en de juiste kleur te verkrijgen.

Een litteken kan bedekt worden met een decoratieve traditionele tattoo. Maar een ongepigmenteerd (licht) litteken kan ook subtiel worden gecamoufleerd. Door middel van een speciale tatoeage techniek. Door gebruik te maken van de juiste kleuren en 3D effect zal het kleurverschil met de omliggende huid minder zichtbaar worden.

Welke littekens?

Een litteken wordt gevormd wanneer de huid zich hersteld na een huidbeschadiging als gevolg van:  
– ongeval
– huidziekte
– operatie (medisch of cosmetisch)
– brandwond

Medisch Tatoeëren - operatie litteken
operatie litteken

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gratis en vrijblijvend intake gesprek beoordeel ik of je in aanmerking komt voor Dermatografie, zoals een medische tatoeage ook wel genoemd wordt. Om de kleur te bepalen meng ik inkt en breng ik met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. Ik streef er naar de kleur te mengen die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Hier gaat veel werk in zitten. Daarna camoufleer ik met de inkt en een speciale techniek in het betreffende gebied waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Hiermee benader ik zoveel mogelijk de natuurlijke kleur en structuur van de huid.

Vitiligo en Hypopigmentatie

Hypopigmentatie wordt een witte pigmentvlek ook wel eens genoemd. Deze ontstaat doorgaans omdat het lichaam de eigen pigmentcellen aanvalt. Hierdoor ontstaat er een pigment tekort dat kenbaar is als een witte verkleuring van de huid.

Er zijn twee verdelingen te maken bij vitiligo, namelijk gesegmenteerd en niet gesegmenteerd. Dit houdt in dat er een groep mensen is met symmetrisch vitiligo (niet gesegmenteerde). Dit betekend dat het pigmentverlies aan beiden zijden van het lichaam op ongeveer dezelfde plek zit. Voordat we kunnen gaan behandelen is het belangrijk dan de vitiligo al tenminste drie jaar stabiel is.

In 5% van de mensen met vitiligo heeft de gesegmenteerde vorm. Hier zit het pigmentverlies maar aan één zijde van het lichaam. Deze vorm geeft minder risico’s op nieuw pigmentverlies dan bij niet gesegmenteerde vitiligo en kan meteen behandeld worden.

Behandeling

Afhankelijk van de grootte en opname van de inkt in het litteken zijn er twee tot drie behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de opbouw van de kleur, de conditie van je huid, maar ook omdat littekens snel rood worden tijdens de behandeling. Ieder litteken reageert anders. In de behandelingen worden kleuren en inkt eventueel bijgesteld zodat je de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijg je van mij duidelijke instructies en ook een handige brochure mee naar huis, zodat je thuis de instructies nog eens rustig kan nalezen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact met me opnemen.

Kosten

Iedere huidtype is verschillend, denk aan elasticiteit, ouderdom, hoe diep en gestructureerd het litteken is, maar ook de conditie van je huid in het algemeen. Er wordt per behandeling tussen de € 150,- en 350,- in rekening gebracht. Tijdens de eerste behandeling kan een prijsberekening gemaakt worden.

Neem contact op om een afspraak in te plannen.